Kakao sviests (gaišs)

1,60 €

Nr atlīdzība punktus par šo produktu.

Vairāk informācijas

Atsauksmes

Theobroma cacao.

Izcelsmes valsts: Gana

Iepakots maisiņā pa 10 g , 50 g un 100 g

Šis kakao sviests ir salta spieduma, nerafinēts, bet filtrēts, iegūts attīrot kakao pulvera piemaisījumus līdz dzeltenas krāsas sviestam.

Kakao dzimtenē vietējie to lieto, lai izsargātos no saules un mitrinātu un barotu ādu. Mūsdienīgajā kosmētikā kakao sviests izmantojams dēļ ādai noderīgām īpašībām, tāpat arī stabilizējot kosmētisko līdzekļu konsistenci.

Kakao sviests ļoti noderīgs izsausējušas, asas ādas kopšanai. Tā sastāvā esošās taukskābes un antioksidanti mīkstina ādu, piešķir tai elastību. Šo īpašību dēļ to labi var izmantot, lai izvairītos no strijām grūtniecības laikā. Tas sekmē kolagēna formēšanos. Kakao sviestā esošie vitamīni, kuru starpā daudz E vitamīna, aizsargā ādu no priekšlaicīgas novecošanas, iznīcina brīvos radikāļus. Kakao sviests rekomendējams arī dziedējot ekzēmu un dermatītu.

Lietošana kosmētikā: Piesātinātas tekstūras un ar intensīvas šokolādes smaržu, gaišais kakao sviests ļoti labi noder lūpu balzāma un ķermeņa kopšanas līdzekļu ražošanai. Maisot ar šķidrām eļļām, kakao sviestu ieteicams izkausēt. Pietiekami pievienot kakao sviestu tikai 10% no ražojuma tilpuma, lai tas iegūtu šokolādes aromātu un pat šokolādes tekstūru. Kakao sviestu var lietot arī tīrā veidā – pirms mazgāšanās, trauku ar kakao sviestu ievietojiet karstā ūdenī, tas paliks mīkstāks un vieglāk smērēsies.

Kakao sviests veselībai: to var izkausēt siltā pienā un dzert pret klepu.