Kosmētikas ražošanā izmantojams kā emulgators, kas sabiezina eļļas un sviestus. Bišu vasks neiesūcas dziļākos ādas slāņos, taču izveido aizsardzības hidrolipīdu plēvīti un neļauj ādai zaudēt mitrumu, baro un mīkstina, ārstē iekaisumus. Tajā ir daudz vērtīgu izejvielu, vitamīna A, karotīna.
Emulgatori no dabīgām eļļām ir lietojami matu un ādas kopšanas līdzekļu ražošanā. Vasks palīdz sabiezināt ražojuma tekstūru un savienot eļļas un ūdens fāzi.